De feesten en evenementen 

 

Les Talents du canton (de talenten van de streek)

Ieder jaar, de tweede zondag van de maand juni, ambachtsmannen, artiesten, gepassioneerden, openen voor u hun deur en laten u hun passie en hun talent ontdekken.

 

 Het Patatefeest

Het aardappelfeest ontvouwt zich ieder jaar op de laatste zondag van augustus.  Straatanimatie, muziek, artiesten, spelletjes, met in het bijzonder het grote spel rondom het aardappelpureezwembad,… staan op het programma.

In 2016 28 augustus

 

 De rommelmarkt

Ieder jaar, de tweede zondag van september, organiseert de Dienst voor Toerisme van Esquelbecq een rommelmarkt in de straten van de gemeente/het dorp (ongeveer 300 deelnemers op het plein Alphonse Bergerot, la rue de Bergues, la rue de Wormhout).  De inschrijvingen kunnen op de Dienst voor Toerisme vanaf de maand juli.  Tel.: 03.28.62.88.57

 

Nacht van het Boek
De Vereniging van Esquelbecq boekendorp werd geboren in februari 2007. Haar doel?
Het maken van originele, blijvende evenementen en in het landelijke Esquelbecq, die zo van Esquelbecq een boekendorp maken.
Dwz het dorp concentreert het grootst mogelijke aantal boekhandels die oude boeken verkopen,
van kunstenaars en van ambachtslieden van het boek (zoals in Montolieu, Fontenoy la Joute of Redu). Een verrassend aantal auteurs zal aanwezig zijn op de nacht van de boek op de eerste zaterdag van  juli. Onder hun zijn er uitgevers, boekhandels en boekverkopers, boekbinders en kalligrafen, restaurateurs van oude boeken en schrijvers.
Veel activiteiten buiten zijn en op verschillende plaatsen, ook waar men het niet zou verwachten.

Contactpersoon: 0033.6.10.59.72.48 of info@esquelbook.com www.esquelbook.com
nacht van het boek
:  zaterdag 2 juli 2016.

De nocturnes
Kom eens luisteren naar de verschillende bands die zich begeven tussen de terrassen van de 5 restaurants in ons dorp. Laat u meeslepen door het ritme en de sfeer van deze muzikale avonden.
Jazz, blues, rock, Franse chansons ...er is voor iedereen wat wils.

Inlichtingen:

Dienst voor Toerisme/Maison du Westhoek